Există multe mituri și credințe care încearcă să răspundă la întrebarea de ce fiecare parte este diferită.
Folia de aluminiu este prezentă în majoritatea bucătăriilor din Spania datorită multiplelor sale utilizări. Este un instrument ideal pentru gătit, datorită rezistenței sale la căldură, servește la învelirea alimentelor înainte de congelare, precum și la protejarea sandvișurilor sau la gătirea uniformă a alimentelor în cuptor. Fără a uita că, în multe bucătării, este utilizat pentru a împiedica alimentele să se lipească de grătare sau tăvi, facilitând astfel curățarea ulterioară a ustensilelor de bucătărie.
Cu toate acestea, faptul că utilizarea sa este foarte răspândită nu înseamnă că știm să o folosim corect, deoarece multe persoane nu știu să distingă cele două fețe ale produsului: cea mată și cea lucioasă. Una dintre aceste fețe trebuie să fie în contact cu alimentele, iar cealaltă nu. Cel puțin așa cred mulți oameni, dar oare această credință este adevărată?

Ce față a foliei de aluminiu trebuie utilizată pentru a împacheta alimentele
Folia de aluminiu are două fețe care se diferențiază foarte bine, dar majoritatea oamenilor le utilizează în mod indiferent. Credința populară este că fața lucioasă trebuie utilizată pentru a împacheta alimentele, dar, în realitate, nu există o diferență semnificativă în ceea ce privește eficacitatea sa în conservarea alimentelor, deoarece ambele fețe îndeplinesc aceeași funcție de izolare și protecție.
Diferența dintre fețele foliei de aluminiu se datorează procesului de fabricație, în care aceasta este presată în două straturi pentru a nu se rupe. Una dintre fețe rămâne mai lucioasă datorită contactului cu rolele mașinii, în timp ce cealaltă rămâne mată. Prin urmare, eficacitatea foliei de aluminiu este aceeași, indiferent de fața utilizată.
Astfel, ambele părți ale foliei de aluminiu sunt la fel de eficiente pentru conservarea alimentelor. Cu toate acestea, dacă gătiți sau coaceți, unii experți recomandă să așezați partea lucioasă spre interior, pentru a reflecta mai bine căldura.
