Conform Directivei 2000/13/CE A PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI A CONSILIULUI DIN 20 Martie 2000, alergenii din alimente se pot încadra în următoarele grupe

Cereale care conțin gluten (grâu, secară, orz, ovăz, grâu spelt, grâu mare sau hibrizi ai acestora) și produse derivate;

Crustacee și produse derivate;

Ouă și produse derivate;

Pește și produse derivate;

Arahide și produse derivate;

Soia și produse derivate;

Lapte și produse derivate (inclusiv lactoză);

Fructe cu coajă, adică migdale (Amydalus communis l.) alune de pădure (Corylus avellana), nuci (luyas regia), anacarde (Anacardium occientale), nuci Pecan (Caraya illinoiesis (Wangenh.) K. Koch), nuci de Brazilia (Bertholletia excelesa), fistic (Pistacia vera), nuci de Macadamia și nuci de Queesland (Macadamia ternifolia) și produse derivate;

Țelină și produse derivate;

Muștar și produse derivate;

Semințe de susan și produse derivate;

Dioxid de sulf și sulfiți în concentrații de peste de 10mg/kg sau 10mg/litru

Lupin și produse derivate;

Moluște și produse derivate.

În cazul în care suferiți de o alergie, vă rugăm să solicitați informații suplimentare înainte de efectuarea comenzii.

Antiseptice naturale

Bucatele tradiționale japoneze, specifice europenilor sunt recomandate pentru a fi consumate cu ghimbir, sos de soia și muștar «wasabi».

În componența sa pe lângă uleiurile esențiale, ghimbirul mai conține și aminoacizi, vitamine, compuși similari cu terpenele și substanțe rășinoase care conferă ghimbirului o aromă picantă cu efect ascuțit.

Sosul de soia este obținut prin fermentația enzimatică. Deoarece sosul este obținut din soia, este bogat în oligoelemente, aminoacizi și conține o serie de vitamine.

Wasabi inhibă dezvoltarea microorganismelor patogene, având proprietăți antiseptice strălucitoare.

Atenție! Sosurile și condimentele trebuie consumate odată cu comanda. Nu este recomandat să păstrați sosul de soia, ghimbirul și wasabi mai mult de 10 ore de la primirea comenzii.

Contraindicații

Nu se recomandă consumarea mâncărurilor japoneze pentru următoarele grupe de oameni sau cazuri:

femeile însărcinate și în timpul alăptării

persoane cu intoleranță individuală la peștele crud

copii sub 14 ani

ca dietă, sau singura / prima masă din timpul zilei

Vă mulțumim pentru înțelegere!